Organiser din vandings-process

Organiser din vandings-process

Sådan organiseres vandings-processen når man dyrker planter

Bortset fra at have brug for sollys hver dag og god jord at vokse i, har planter også brug for en hel del vand.
At dyrke sin egen urt eller plante kan være en måde at spare penge på efter de oprindelige installationsomkostninger. Du kan ikke blot vælge, hvilke strains du ønsker at dyrke, men du kan også oprette et dyrkning rum for at holde dig selv forsynet året rundt.

Udover at have brug for en vis mængde sollys hver dag og god, nærende jord at vokse i, har planter også brug for en hel del vand. De kræver vand for at udføre fotosyntese, hvilket er afgørende for at producere robuste, sunde planter fulde af f.eks. de cannabinoider, du ønsker og har brug for. For meget eller for lidt vand kan medføre, at din plante trænger, hvilket får den til ikke at producere godt eller endda dø helt i værete tilfælde.

Derfor er det vigtigt at have en organiseret vandings-proces for dine planter for at dyrke de bedste planter og producere det optimale udbytte.

Sådan opretter du den bedste vandings-plan for dine planter.”

#1 Ph-balance er vigtig for dyrkning
Vand fra hanen er fint at bruge til dine planter. Det er vigtigt at du altid tester Ph-niveauerne ved hjælp af teststrimler eller andet ph udstyr. Hvis du gror i jord, bør du have et Ph-niveau på 6,0 og 6,8. Andre medier har muligvis brug for lavere Ph-niveauer mellem 5,5 og 6,0.

#2 Tilføjelse af næringsstoffer 
Hvis dine planter er i en vækstfase, har de brug for næringsstoffer. Dette tilsættes bedst til vandet, men ikke i en for stor mængde for tidligt. Start med ¾ af den anbefalede dosis og tilsæt langsomt mere, indtil den når den ideelle dosis. På den måde undgår du at stresse eller skade din plante.

#3 Hvor ofte skal du vande dine planter?
Frøplanter kræver mest opmærksomhed og har brug for vanding op til to gange om dagen. For større planter, lad dem tørre lidt ud, men ikke for meget! Hvis jorden tillades at tørre lidt ud, kan rødderne udvides, når de søger efter mere vand.

Vand dine større planter hver anden til tredje dag, ideelt set om morgenen. For indendørs vækst betyder det, så snart lysene tændes. En god tommelfingerregel er at stikke fingeren op til den første kno i jorden. Hvis det er tørt, er det tid til vand. Hvis jorden stadig er fugtig, skal du holde den endnu en dag.

#4 Hvor meget vand skal du give cannabisplanter?

Mængden af ​​vand afhænger af følgende faktorer:

  • Størrelse
  • Indendørs / udendørs temperaturer
  • Plantens generelle sundhed
  • Stadie af vækst
  • Alle dine potter/krukker skal have drænhuller i bunden. Når du vander, skal vand samle sig over jordoverfladen, men det skal ikke blive hængende. Hvis planten er udtørret, skal du lade vandet løbe igennem til drænhullerne. Kom tilbage efter ca. 10 minutter og giv planten lidt mere vand. Du skal muligvis komme tilbage en tredje gang.
#OBS: Husk, når dine planter vokser, vil deres behov for vand vokse. Tag noter, især hvis du har planter i forskellige faser, eller hvor meget vand hver plante tager i hvert trin. Dette kan hjælpe dig med at planlægge, hvor meget vand du har brug for, og en tidsplan for, hvornår du skal vande.

 

Før du høster dine planter (hvis disse skal bruges til indtagen)
Cirka to uger før høsten skal du skylle dine planter med rent, Ph-balanceret vand ved stuetemperatur. Dette fjerner unødvendige næringsstoffer og forbedrer smagen. Dette gøres for at skylle næringsstofferne ordentligt, hæld en generøs mængde rent vand i jorden, lad det sidde i et par minutter og skyl derefter igen.