LED og Havebrug

LED og Havebrug

LED-revolution inden for havebrug skaber store muligheder

Lysdioder giver hidtil usete muligheder for at manipulere bølgelængde, pulsvarighed og spektral output for at ændre de strukturelle og kemiske egenskaber hos planter

De unikke egenskaber ved LED-belysning fører til en revolution inden for gartneri, og teknologien erstatter hurtigt traditionelle kilder såsom højtryksnatrium og metalhalogen lamper.

Da lysdioder giver hidtil usete muligheder for at manipulere bølgelængde, pulsvarighed og spektral output, kan de ændre de strukturelle og kemiske egenskaber hos planter, så producenterne kan udvinde større udbytte fra afgrødeproduktionen. Derudover kan lys producere undertrykkende virkninger på sygdomsfremkaldende vira, samtidig med at plante sundheden og produktiviteten opretholdes, hvilket er alfa og omega.

Det blomstrende LED marked udvides hele tiden. Nye såvel som “gamle” producenter udvider, forbedre eller kommer på nye ideer og tiltag til design, output, virkning, intensitet og meget andet. Det er et område som der bliver eksperimenteret og udforsket en del i. Dette skyldes at LED virker, så derfor vil man nu selvfølgelig gerne være “dem” der finder den bedste opskrift på den bedste LED lampe på markedet. Vi vil dog lige anbefale at ma  læser nærmere omkring LED lamper inden bare flyver ud og køber den “første og bedste”, da der som skrevet er MANGE forskellige på markedet, nogle meget bedre end andre. Spørg evt din lokale growshop om vejledning herom, for din egen og planternes skyld.

Det er ikke kun i have/gartner regi at LED anvendes, For fjerkræ og husdyr kan lysdioder levere hurtig vægtforøgelse, lavere foderforbrug, hurtig modenhed og længere reproduktions tid, mens dimmable lysdioder i havebrug kan have en dramatisk effekt på udbytte og tilbagebetaling.


 

5 af de bedste og mest anerkendte LED lamper på markedet: 

  1. Spectrum King 402 LED M.Dimmer

  2. Mars Hydro TSW Quantum Board

  3. Spider farmer Quantum Board

  4. Viparspectra Grow Light 

  5. Lucilu Shuttle 6