Femi vs. Auto

Femi vs. Auto

Feminiseret vs. Auto frø

Mange stiller spørgsmålet, “Hvad er forskellen på et feminiseret kontra et auto frø, og om der er forskel i kvaliteten”, dette vil jeg her i dette oplæg prøve at belyse kort fortalt.

Når der dyrkes indendørs, i betragtning af alle aspekter, hvad ville være den bedre mulighed for producenten? Da love ændres, og flere mennesker får deres lovlige ret til at dyrke deres urt, fortsætter inden dyrkningen med at stige i popularitet. Hvorfor? Årsagen er enkel: kontrol. Indendørs dyrkning giver producenten mulighed for at kontrollere ethvert aspekt af processen. Miljø, lyskilde, næringsstoffer, ventilation, temperatur, kunstvanding – med en indendørs vækst kan det hele overvåges nøje for at sikre, at driften slutter med en høstkvalitet og høstinducerende høst. Det er (fordelene ved at være en indendørs avler!) Et væsentligt aspekt ved indendørs dyrkning gør ofte kultivatorer forvirret. For hvad er den bedste mulighed ud af de to mest populære valg – Feminiseret vs Autoflowering frø?

#Hvad er feminiserede frø?

Feminiserede frø, eller “kvindelige frø”, er frø der specifikt opdrættes til kun at producere kvindelige planter.

#Hvad betyder ‘feminiserede frø’?

Udtrykket ‘feminiserede frø’ henviser til plantens køn. Så hvorfor bruge feminiserede frø? Kvindelige planter producerer, hvad de fleste kultivatorer leder efter i en vækst – knopperne. Til gengæld indeholder de også størstedelen af plantens THC og CBD, de mest efterspurgte cannabinoider i planten. Mandlige planter er derimod generelt uønskede, hvis du gror og håber at høste blomster. Den mandlige plantes centrale rolle er at producere og sprede pollen, så planten kan reproducere. Men hvis pollen frigives i nærheden af kvindelige planter, vil udbyttet blive ødelagt. Med mandlige og kvindelige planter i samme gro område producerer knopper kun frø – ingen blomst.

#Hvad er de bedste feminiserede frø?

Hvis du har besluttet at købe feminiserede frø, er det bedst at købe dem fra en velrenommeret frøbank eller opdrætter for at sikre kvaliteten. Hvis du ikke går den vej, er det mere sandsynligt, at du støder på et parti, der fortsætter med at producere en procentdel af hermafroditter eller hanplanter.


#Hvad er autoflowering frø?

Autoflowering frø, er frø der har tilpasset sig til at skifte fra den vegetative fase til blomstringsfasen uden et skift i lyscyklus eller andre eksterne signaler.

#Hvad betyder autoflowering?

Når man nærmer sig spørgsmålet “hvad er autoflowering”, er det bedst at tage ordet “autoflowering” meget bogstaveligt. I den ene ende af spektret er der planter med fotoperioder, som kræver et skift i lyscyklus for at udløse blomstring. Men da disse planter begyndte at sprede sig i mere barske og skyggefulde miljøer, måtte de tilpasse sig. Det var da autoflowering planter opstod, så disse planter kunne begynde at blomstre og reproducere, før de blev udløst af deres miljø.

Er autoflowers mindre potent?

Mens autoflower-stammer bestemt blev betragtet som mindre potente, da de først kom på markedet, var det for over ti år siden, og opdrættere har arbejdet hårdt for at ændre denne stereotype. Generelt har Ruderalis – arten, der udviklede det automatiske blomstergen – højt CBD og lavt THC-indhold, hvilket forklarer den mindre magtfulde psykoaktivitet. Siden da er Ruderalis-planter imidlertid blevet krydset med andre stammer højt i THC, hvilket fører til knockout autoflower-resultater som Girl Scout Cookies og RoyalGorilla..


#Feminiserede vs. autoflowering frø

Valget af feminiserede versus autoflowering frø er helt afhængig af dine behov og ressourcer som avler. Lad os se på fordelene ved hvert frø og se, hvor du lander:

#Skal jeg købe feminiserede frø?

Fordelene ved at dyrke feminiserede frø er ret ligetil. Garantien for ingen hanplanter giver mulighed for hurtig og enkel dyrkning, hvilket eliminerer arbejdet med at pleje hanplanter, der alligevel skal kasseres. Derudover fører feminiserede ukrudtsfrø ofte til højere udbytter, da hver plante producerer røgbar blomst. Jo større høst betyder større værdi for dine frø og mere for pengene. Feminiserede frø giver også mulighed for fri kloning såvel som en grad af ensartethed i genetik. Anerkendte frøbanker arbejder på at frembringe en stammes definerende egenskaber gennem omhyggeligt kontrolleret avl. Dette fører til et mere potent, aromatisk og attraktivt slutprodukt.

#Er autoflowering frø det værd?

De vigtigste positive ting ved autoflowering er at de er nemme at gro – hvilket gør autoflower stammer til førstevalget blandt nybegyndere. Autoflowering planter har enkle belysningskrav (18 timer på, 6 timer fri i hele væksten), modstandsdygtig genetik (husk – det er de planter, der tilpasser sig ekstreme temperaturer og barske terræner) og en hurtig livscyklus (generelt blomstrer på kun 5 -7 uger).

Autoflower-planter er også generelt lave i forhold til andre typer, hvilket resulterer i mindre vedligeholdelse og eliminerer behovet for et stort vækstområde. Men det store spørgsmål er – producerer autoflower planter et værdifuldt udbytte?

#Hvad er forskellen mellem feminiserede frø og autoflowering frø?

Feminiseret Autoflowering
Udbyttets størrelse Stort udbytte Lille udbytte
Væksttid Lang vækst Tid Kort vækst Tid
Kloning Kan klones Kan ikke klones
Belysningskrav Streng lys cyklus Enkel belysning