Biobizz gødning

Biobizz gødning

Biobizz Gødning


Giv din jord og planter den bedste behandling – Dyrk organisk.
Hvis du gerne vil dyrke organisk, så kan du dyrke dine afgrøder med produkter fra Biobizz

Biobizz er blevet et verdenskendt brand indenfor hydro og gro kulturen, de har specialiseret sig i organisk gødning. Ud over dette har de også forskellige typer af medier til at dyrke lækre afgrøder i. Biobizz kan klart anbefales og bruges uden bekymring for om man giver sine planter det bedste. Dette er klart et brand vi (GorillaGrow) vil anbefale alle der går ind for organisk dyrkning.

Når vi snakker om at Biobizz har specialiseret sig i organisk gødning, skylder vi også at forklare grundlæggende om hvad “organisk gødning” helt præcist er, og hvad der gør sig gældende omkring dette. Alt dette vil vi i de kommende afsnit komme omkring.

 

Organisk gødning indeholder 100% naturligt materiale og er helt fri for genmodificeret materiale og tungmetaller. Den kan anvendes i både den traditionelle have og i den økologiske have. Så selvom du har en økologisk køkkenhave eller et drivhus fyldt med hjemmedyrkede grøntsager, frugter eller andre planter så behøver du altså ikke at gå på kompromis med at give dine planter gødning.

Organisk gødning virker lidt langsommere, fordi det følger naturens tempo. Den organiske gødning tilfører langsomt næringsstoffer til jorden og planten optager den næring, som den har behov for, hverken mere eller mindre. Det giver en sund og robust plante, som kan vækste og gøre din have endnu flottere.

Denne type gødning omtales ofte som en langtidsvirkende gødning, fordi næringsstofferne langsomt frigives til jorden og planten optager næringsstofferne i eget tempo. Med en organisk gødning behøver du dermed ikke at gøde så ofte. Det er en win-win situation for både dig, dine planter og jorden.

At leve i harmoni med naturen, høste de bedste naturlige frugter, grøntsager og urter som muligt uden at skade nogen eller noget. Ideen om økologisk havearbejde lyder godt, men der følger som med alt andet også en (lille) bagside med.

Er din høst truet? Dine muligheder for en hurtig og nem indgriben er minimal inden for de økologiske have grene. Der er dog stadig mulighed ved brug af nyttedyr, sæber og andre former for behandlingsmetoder. Disse metoder er dog ikke så kraftige som pesticider, så her skal man være hurtigt ude for at løse sit problem i tide. Af denne grund er det indlysende, at mange gartnere er villige til at glemme alle negative aspekter af pesticider. Forresten gælder det samme for mineralgødning og andre konventionelle havearbejde metoder.

Hvis man snakker med konventionelle dyrkere, vil mange fortælle dig lignende historier om, hvorfor de stadig ikke har skiftet over til økologisk havearbejde. Det giver mening – forestil dig trangen til at forsørge din familie og leve af din produktion. Eller i et mindre skala kan frygten for en fiasko være et tilbageslag for en hobbyist. Denne måde at tænke på kan beskrives som egoistisk, kortsynet og så mindre globalt. Det er langt fra alle som vurderer her på samme måde med henblik på naturens betydning, bevarelse og beskyttelse.

Så om man er til organisk gødning eller ej, afhænger tit og ofte af ens personlige holdninger samt ens pengepung. Men vores erfaring i denne branche viser at mange flere vægter den organiske dyrke metode, og Biobizz er klart en favorit til dette formål.

 Nå, men tilbage til den organiske havebrugs stil…. 

Biologisk dyrket mad, frisk ud af vores haver, er nok det sundeste, vi kan få. Købte konventionelle dyrkede fødevarer kommer ikke engang tæt på. Der er mange sundhedsrisici, som kommer i spil med konventionelle dyrkede grønsager. Din krop vil tjene ”tid” fra overgangen til biologisk / økologisk dyrket mad, men også mange andre mennesker, dyr og økosystemet. Starten kan virke svær, men med hvert år vil din krop ikke kun blive sundere, men også naturen omkring dig.

Hvis du har din egen have, vil mikroorganismer sprede sig. De skal gøre noget af det hårde arbejde for dig. Bierne bliver dine bedste venner, og du vil lære at de fleste problemer har tendens til at blive løst på egen hånd. Hvis du køber lokalt dyrkede fødevarer, giver du landmændene mulighed for at fortsætte deres gode arbejde. Så, Næste gang når du mister din globale synsvinkel, tænker du på at løse et problem på den konventionelle måde eller taler om økologisk havearbejde, husk da på disse fordele. Her kan du finde nogle lækre organiske og økologiske produkter fra Biobizz, som hjælper med at berige din jord og afgrøde. Du vil opleve bedre smagende og mere nærende mad ved brug af Biobizz organisk gødning og additiver.


Spørgsmål og svar, der kunne opstå hvis man overvejer den organiske dyrkningsmetode eller når man i forvejen dyrker organisk. 

 1. Hvordan kan jeg beskytte mine planter mod plager uden at bruge pesticider?
  En af de bedste måder at beskytte dine planter på, er at forhindre dem i at lide et angreb. Leaf Coat er et 100% organisk forebyggende middel, der giver planten en harpiks belægning, der gør den stærkere mod angreb fra sugende insekter eller bladlus og edderkopper. Denne “frakke” gør den invaderende ikke i stand til at bebo planten eller fodre af den, hvilket får pesten til at forsvinde naturligt. Leaf Coat er ikke et pesticid, så det påvirker ikke miljøet, planten eller avleren.
 2. Hvad er enzymer, og hvorfor er det vigtigt at tilføje dem til min afgrøde?
  Enzymer er katalysatorer for metaboliske processer. Det vil sige, de omdanner proteiner og andre komplekse strukturer til aminosyrer og andre elementer, der let absorberes af planten. Der er naturligvis et antal enzymer til stede i underlaget, men vi kan tilføje dem manuelt med Acti Vera for at lette absorptionen af de næringsstoffer, som vi tilføjer med Bio Grow og Bio Bloom, blandt andre produkter.
 3. Hvilke Biobizz-produkter indeholder alger? Hvad er fordelene for mine planter?
  Biobizz-produkterne, der indeholder alger, er root juice, bio bloom, top max, alg a mic og bio heaven. Algerne som gødningsbase har en vitaliserende funktion, da planterne bruger dem som en fotosyntese aktivator. Jo mere effektiv fotosyntesen er, jo bedre er absorptionen af sollys, stofskiftet og plantens vækst.
 4. Er det nødvendigt at bruge et calcium / magnesium-supplement, når du bruger Biobizz-produkterne?
  Under normale forhold er det ikke nødvendigt at bruge et Ca / Mg-supplement, hvis man bruger de fleste eller alle Biobizz-produkter. Kun ved nogle meget krævende afgrøder, som i nogle tilfælde af afgrøder i coco coir, ville det være nødvendigt at bruge et Ca / Mg-supplement, da det er et krævende og ukonventionelt underlag.
 5. Skal jeg bruge yderligere bakterier eller micorrhyzae/mycorrhizae sammen med Biobizz?
  Ikke nødvendigvis. Det er ikke nødvendigt at hæmme svampe eller indføre gavnlige svampe i underlaget. Det er altid en hjælp, men det er valgfrit.